مطالب آموزشی موی فر

روغن سیاهدانه و خواص شگفت‌انگیز آن

سیاه دانه

طب سنتی ارادت خاصی به سیاهدانه و روغن آن دارد و خواص بی‌شماری برای آن در نظر می‌گیرد. بشر از قرن‌ها پیش از این روغن به عنوان دارو، غذا و حتی لوازم آرایشی استفاده می‌کرد. این روغن قدمتی دوهزار ساله داشته و یک آنتی‌اکسیدان و ضدالتهاب طبیعی است. اگر می‌خواهید با سایر خواص روغن سیاهدانه و نقش آن در سلامتی بدن و پوست و مو بیش‌تر آشنا شوید، ادامه این مقاله را بخوانید.

خواص سیاه دانه

سیاهدانه به دانه‌های سیاه کوچکی گفته می‌شود که از گیاهی به همین نام گرفته می‌شود. مردم بیش از 2000 سال است که از این دانه برای تولید دارو استفاده می‌کنند. درمان سردرد، دندان‌درد، گرفتگی بینی و رفع کرم‌های روده از مهم‌ترین کاربردهای این دانه‌ها از گذشته تا امروز است.

در حال حاضر، بسیاری از مردم به همان دلیلی که آسپرین یا ایبوپروفن مصرف می‌کنند، به سراغ استفاده از روغن سیاهدانه می‌روند: کاهش التهاب! البته خواص سیاهدانه به این چند مورد محدود نمی‌شود و فواید بسیاری می‌توان برای آن برشمرد؛ از جمله:

  • کمک به کاهش دردهای مفاصل و رماتیسم
  • شروع قاعدگی
  • افزایش شیر در زنان شیرده
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • مبارزه با سرطان
  • جلوگیری از بارداری
  • کاهش واکنش‌های آلرژیک بدن
  • تقویت حافظه
  • کاهش ریزش مو
  • کنترل دیابت
  • کاهش کلسترول بالای خون
  • رفع مشکلات گوارشی مثل نفخ و اسهال
  • کاهش عوارض ناشی از ترک مواد مخدر و…

دقت کنید که استفاده از هر ترکیبات گیاهی با هدف پیشگیری و درمان بیماری‌ها باید با مشورت پزشک انجام شود. اگرچه استفاده از سیاهدانه یا روغن آن در مقادیر کم برای اکثر افراد بی‌خطر است، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند باعث بروز آسیب‌های کبدی یا کلیوی و بثورات پوستی آلرژیک شود.

خواص روغن سیاه دانه

روغن سیاه دانه

روغن سیاهدانه همان روغنی است که از دانه‌های کوچک سیاهدانه استخراج شده و در صنعت و آشپزی به کار می‌رود. تیموکینون که یک ترکیب آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی قوی است، مهم‌ترین بخش این روغن را تشکیل می‌دهد. محققان، بسیاری از خواص روغن سیاهدانه را به وجود این ماده در آن نسبت می‌دهد.

از این روغن در تولید روغن‌های ماساژ، شامپوها، محصولات مراقبت از پوست و حتی عطرها هم استفاده می‌شود. یکی از مهم‌ترین کاربردهای روغن سیاهدانه، کمک به سلامت پوست و موها است. در این بخش شما را با هر یک از این ویژگی‌ها آشنا می‌کنیم:

خواص روغن سیاه دانه برای پوست

کمک به رفع مشکلات پوستی مانند اگزما، آکنه و پسوریازیس از مهم‌ترین فواید روغن سیاهدانه است. شواهد تاریخی نشان می‌دهند که مردم از قرن‌ها پیش برای درمان مشکلات پوستی خود از روغن سیاهدانه کمک می‌گرفتند. مطالعات جدید هم تایید کرده‌اند که این روغن به اندازه بنزوئیل برای رفع آکنه موثر است.

سیاهدانه حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدان است. به همین دلیل مصرف آن با کاهش تاثیر مخرب رادیکال‌های آزاد بر پوست بدن، از ایجاد چین‌و‌چروک و بروز نشانه‌های پیری زودرس جلوگیری می‌کند.

محققان می‌گوید این روغن یک التیام‌دهنده طبیعی زخم‌ها بوده و باعث افزایش سرعت بهبود زخم‌ها می‌شود. ضمنا تیموکینون موجود در آن، کلاژن‌سازی طبیعی را افزایش می‌دهد؛ به همین دلیل از آن در ساخت محصولات مراقبت پوست استفاده می‌شود.

نحوه مصرف روغن سیاهدانه برای پوست

شما می‌توانید از این روغن به‌صورت خوراکی، موضعی یا ترکیب با محصولات دیگر برای پوست خود استفاده کنید. اضافه‌کردن مقداری روغن سیاهدانه به نوشیدنی روزانه، می‌تواند یک معجون برای سلامتی بسازد و به زیبایی پوست‌تان هم کمک کند. البته برای مصرف خوراکی آن بهتر است با یک پزشک مشورت کرده و مقدار مجاز مصرف روزانه آن را در نظر بگیرید.

استفاده موضعی از این روغن هم بسیار آسان بوده و می‌توان آن را به تنهایی یا به صورت ترکیب با روغن‌های دیگر مثل روغن زیتون، ماست، عسل و… مصرف کرد. ماسک‌های تهیه‌شده از روغن سیاهدانه را برای مدت چند دقیقه روی پوست قرار دهید. سپس پوست‌تان را با آب ولرم شسته و از یک مرطوب‌کننده مناسب استفاده کنید.

خواص روغن سیاه دانه برای ابرو

روغن سیاهدانه به دلیل توانایی در تقویت رشد موها شناخته می‌شود. این روغن مسئول تحریک فولیکول موها است؛ در نتیجه به رشد بیش‌تر موها در پوست سر و به‌ویژه ابروها و مژه‌ها کمک می‌کند. نفوذ روغن به داخل فولیکول‌های مو، باعث می‌شود تا علاوه بر تولید تارهای جدید مو در ابروها، تارهای قبلی هم تقویت و ضخیم‌تر شوند.

نحوه مصرف روغن سیاهدانه برای ابرو

برای این کار کافی است که انگشت اشاره خود را به مقداری روغن سیاهدانه آغشته کرده و آن را به آرامی روی ابروهای خود بمالید. استفاده از تونیک‌های تقویت ابروی حاوی روغن سیاهدانه هم می‌تواند به شما کمک کند.

خواص روغن سیاه دانه برای سفیدی مو

روغن سیاهدانه نقش مهمی در جلوگیری از سفیدشدن موها دارد. این روغن باعث می‌شود تا سلول‌های موثر در تولید رنگدانه (ملانین) بهتر عمل کرده و از سفیدشدن موها جلوگیری شود.

رنگ طبیعی موهای شما به میزان ملانین موجود بستگی دارد؛ پس هرچه ملانین بیش‌تری وجود داشته باشد، موها تیره‌تر خواهند بود. به عبارت دیگر می‌توان گفت که این روغن مشوق تولید ملانین است و با تحریک تولید ملانین در موهایی که در حال سفیدشدن هستند، می‌تواند به تیره‌شدن آن‌ها کمک کند.

نحوه مصرف روغن سیاهدانه برای سفیدی موها

استفاده منظم از این روغن بر روی موهایی که هنوز سفید نشده‌اند، یک راه مناسب برای جلوگیری از سفیدشدن زودهنگام موها است. البته استفاده از شامپوها و ماسک موهای حاوی این روغن هم به تقویت ملانین‌سازی کمک خواهدکرد. فراموش نکنید که می‌توانید با مصرف روغن سیاهدانه، تولید ملانین را بالا برده و سرعت سفیدشدن موهای خود را کاهش دهید.

خواص روغن سیاه دانه برای موها

روغن سیاهدانه یک آبرسان طبیعی برای موها است و با ایجاد نرمی و درخشندگی موها، طراوت و شادابی به آن‌ها می‌بخشد. اکثر افرادی که موی فر دارند، احتمالا خشکی موها را بیش‌تر تجربه می‌کنند. استفاده از این روغن باعث حفظ رطوبت موهای فر شده و با مصرف آن، فرهای طبیعی و زیباتری خواهید داشت.

یکی دیگر از خواص معجزه‌آسای این روغن، درمان ریزش مو است. فرقی نمی‌کند که دچار ریزش موی خفیف هستید یا آلوپسی گسترده؛ این روغن می‌تواند روند درمان ریزش موی شما را تسریع کرده و از ریزش مجدد موها جلوگیری کند.

نحوه مصرف روغن سیاهدانه برای مو

متخصصان طب سنتی می‌گویند که برای رسیدن به بهترین نتیجه لازم است که دو بار در روز از این روغن بر روی پوست سر دارای ریزش مو استفاده کنید. این کار با افزایش گردش خون در فولیکول‌ها، منجر به افزایش فعالیت آن‌ها و تحریک رشد موها می‌شود.

برای درمان موهای آسیب‌دیده یا خشک، استفاده از ماسک موی حاوی روغن سیاهدانه یا روغن‌تراپی با آن بسیار مفید است. برای این کار باید مقداری از این روغن را روی موهای مرطوب خود مالیده و برای حدود 40 دقیقه، روی موها را با یک کلاه پلاستیکی بپوشانید. پس از شست‌و‌شو با آب ولرم، از طراوت و درخشندگی موهای خود لذت خواهید برد.

خواص روغن سیاهدانه برای رفع شوره سر

اگر از شوره سر رنج می‌برید، روغن سیاهدانه می‌تواند یک درمان طبیعی عالی برای شما باشد. این روغن نه تنها خارش پوست سر را کم می‌کند، بلکه از پوسته‌پوسته شدن آن هم جلوگیری خواهد کرد.

نحوه مصرف روغن سیاهدانه برای رفع شوره سر

استفاده مستقیم از این روغن روی پوست سر و ماساژ آن یکی از ساده‌ترین راه‌های درمانی است. البته انتخاب محصولات شوینده حاوی این روغن هم می‌تواند به کاهش شوره و رفع مشکلات ناشی از آن کمک کند.

کلام پایانی

استفاده از درمان‌های طبیعی برای پوست و موها، معمولا یک راهکار مناسب با حداقل آسیب به حساب می‌آیند. روغن سیاهدانه یکی از ترکیبات طبیعی است که از دیرباز برای حفظ سلامت، زیبایی و شادابی پوست و مو مورد استفاده قرار گرفته است. اگر فکر می‌کنید که دسترسی به روغن‌ طبیعی سیاهدانه یا محصولات مراقبت از موی حاوی آن کار دشواری است، می‌توانید به فرفری کلاب مراجعه کنید. این وب‌سایت بهترین و به‌روزترین محصولات حاوی این روغن را از بهترین برندها در اختیار شما قرار می‌دهد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید