مطالب آموزشی موی فر

ریزش مو بعد از کرونا

ریزش مو بعد از کرونا

پاندمی کرونا به تنهایی کافی نبود، حالا مشکلات دیگری هم در اثر ابتلا به کرونا دامن‌گیر مبتلایان شده است. بعد از از دست دادن بویایی بعد از کرونا، حالا نوبت به ریزش مو بعد از کرونا رسیده است. ارتباط بین ریزش مو و بیماری کرونا به تازگی مشاهده شده و در تحقیقات شناخته شده است. افرادی که به بیماری کووید -19 مبتلا می‌شوند، می‌توانند علائم مختلفی داشته باشند. ریزش مو در افرادی که از COVID-19 بهبود یافته‌اند، گزارش شده است. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها ریزش مو را یک اثر بالقوه طولانی مدت COVID-19 می‌دانند که در حال حاضر در دست بررسی است. ریزش مو اغلب در بیماران 3 تا 5 ماه پس از یک بیماری یا تجربه استرس‌زا اتفاق می‌افتد. آیا ریزش مو بعد از کرونا هم مثل ریزش مو پس از بیماری است یا از عوارض خود بیماری کرونا است؟ چه راهکارهایی برای درمان ریزش مو بعد از کرونا وجود دارد؟ با فرفری کلاب همراه باشید تا به همه این سؤالات پاسخ دهیم.

چرا ابتلا به کرونا باعث ریزش مو می‌شود؟

دلایل ریزش مو بعد از کرونا

آکادمی پوست آمریکا می‌گوید ریزش مو می‌تواند ناشی از ژنتیک، سن، عدم تعادل هورمونی، سایر شرایط سلامتی، مصرف بعضی داروها و البته استرس باشد. کارشناسان می‌گویند ریزش مو بیش‌تر بیماران مبتلا به COVID-19 نوع  telogen effluvium نام دارد، ریزش مویی که ناگهان ایجاد می‌شود و موها معمولاً هنگام شانه زدن موها یا دوش گرفتن، در توده‌های بزرگ می‌ریزند. نوعی ریزش مو موقت ناشی از استرس جسمی یا روحی، تب بالا، بیماری یا کاهش وزن بیش از 10 کیلوگرم. همه این عوامل از علائم رایج در ویروس کرونا هستند. این نوع ریزش مو با بیماری شدید، اختلالات خود ایمنی و سکته مغزی یا حمله قلبی، مرتبط است و زمانی اتفاق می‌افتد که افراد استرس زیادی دارند. در شرایط فعلی و با شیوع کرونا، مردم مریض می‌شوند، شغل خود را از دست می‌دهند و با عدم قطعیت زیادی در رابطه با درآمد و رفاه خود روبرو هستند؛ این‌ها همه باعث می‌شوند که افراد دچار ریزش مو بعد از کرونا شوند.

علائم ریزش مو بعد از کرونا

ریزش مو بعد از کرونا یا Telogen Effluvium (TE) دومین شکل رایج ریزش مو است که توسط متخصصین پوست تشخیص داده می‌شود و زمانی اتفاق می‌افتد که تعداد فولیکول‌های موهایی که در حال رشد هستند، تغییر کند. اگر در مرحله استراحت رشد موها (تلوژن)، تعداد فولیکول‌های درحال رشد، به میزان قابل توجهی کاهش یابد، موهایی که به‌طور روزانه می‌ریزند، جایگزین نمی‌شوند. همین منجر به ریزش موی TE می‌شود که معمولاً دائمی نیست. علائم ریطش مو بعد از کرونا شامل ریختن موهای کل سر است، نه مثل طاسی مردانه فقط موهای بالای سر. این ریزش بسیار بیش‌تر از 50 تا 100 تار مویی است که ریزشی طبیعی محسوب می‌شود و معمولاً افراد روزانه آن را از دست می‌دهند.

ریزش مو بعد از ابتلا به کرونا چقدر طول می کشد؟

به‌طور معمول، سه فاز در چرخه زندگی موها وجود دارد. حدود 90 درصد از موها در هر زمان در حال رشد هستند، 5 درصد در مرحله استراحت و حدود 10 درصد در مرحله ریزش هستند. هنگامی که یک رویداد پر استرس یا یک شوک عصبی را تجربه می‌کنید، تا 50 درصد از موهای شما می‌توانند با سرعت بالا به مرحله ریزش برسند. این اتفاق به دلیل چرخه رشد مو ممکن است با تأخیر رخ دهد. این یعنی ممکن است شما یک رویداد ناگوار را تجربه کنید و بین 3 تا 5 ماه بعد متوجه ریزش موهایتان شوید. ریزش مو بعد از کرونا یا همان تلوژن افلوویوم، به‌طور معمول کمتر از نیمی از پوست سر را درگیر می‌کند و 6 تا 9 ماه طول می‌کشد. پس از این دوره، اکثر افراد متوجه می‌شوند که موهای از دست رفته دوباره درحال رشد هستند.

راهکارهای خانگی برای کنترل ریزش موی بعد از کرونا

کنترل ریزش مو بعد از کرونا

خبر خوب این است که تلوژن افلوویوم موقت است و سرانجام موهای شما دوباره رشد می‌کنند. با این حال، ممکن است مدتی طول بکشد تا موهای شما به پری و بلندی اولیه برسند. موها به آرامی رشد می‌کنند، بنابراین شما ممکن است در چند ماه اول پس از برطرف شدن ریزش مو بعد از کرونا، رشد موی سریعی نداشته باشید. با وجود این‌که افراد مبتلا به تلوژن افلوویوم وسوسه می‌شوند که مکمل‌های رشد مجدد مو و محصولاتی که در قفسه‌های داروخانه می‌بینند را امتحان کنند، اما احتمالاً به نتیجه مورد نظر خود نخواهند رسید.

در عوض، بر ایجاد یک سبک زندگی سالم تمرکز کنید. یافتن راه‌هایی برای مدیریت استرس، می‌تواند در شروع رشد مجدد موهای شما مفید باشد، علاوه براین، داشتن یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی، اجتناب از سیگار کشیدن و ورزش مرتب می‌تواند به شما کمک کند تا هرچه سریع‌تر این شرایط را پشت سر بگذارید. استفاده از شامپوهای محرک رشد مو هم می‌تواند تا حدودی به شما کمک کند، البته که نباید انتظار معجزه داشته باشید. به هرحال عوامل متعددی منجر به ریزش موهای شما شده‌اند و خنثی کردن تأثیر آن‌ها به این سادگی‌ها نیست.

راهکارهای پزشکی برای درمان ریزش موها

در حالی که ریزش مو می‌تواند بر اعتماد به نفس و تصویر شخصی شما تأثیر منفی بگذارد، متخصصان از مردم می‌خواهند که از ریزش موی خود خجالت نکشند یا سعی نکنند سرِ خود با آن کنار بیایند؛ در عوض، با یک پزشک یا متخصص پوست صحبت کنند. پزشک می‌تواند دلایل دیگری مانند مصرف بعضی داروها، کمبود مواد مغذی یا عدم تعادل هورمونی را بررسی کند و می‌تواند خواب، ورزش و عادات تغذیه‌ای روزانه شما را پیگیری کند تا ببیند آیا تغییر و بهبود در این زمینه‌ها می‌تواند به درمان ریزش موها شما کمک کند. همچنین می‌توانید با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید رژیم غذاییِ پُرپروتئین، ویتامین D بیش‌تر یا مکمل‌هایی مثل بیوتین به درمان ریزش موی شما کمک می‌کنند یا خیر. به غیر از همه این‌ها، پزشکان می‌توانند به شما کمک کنند تا بفهمید که استرس شما باعث ایجاد اضطراب یا افسردگی که نیاز به درمان دارد، شده است یا خیر. گاهی اوقات، همین که بیماران از پزشک متخصص بشنوند که ریزش مو بعد از کرونا معمولاً برطرف می‌شود، خیال آن‌هارا را راحت می‌کند و از استرس آن‌ها کم می‌کند.

نکات پایانی

اگر شما به کرونا مبتلا شده‌اید، بهبود پیدا کرده‌اید و حالا دچار ریزش مو بعد از کرونا شده‌اید، نگران نباشید، شما تنها نیستید. ریزش مو بعد از کرونا دارد به یکی از عوارض بلند مدت این بیماری تبدیل می‌شود. به‌طور کلی این نوع از ریزش مو موقتی است و قرار است بین 6 تا 9 ماه و گاهی حتی 1 سال با آن سروکله بزنید. اما اقداماتی هستند که می‌توانند به شما در طی کردن این مسیر کمک کنند:

  • تغذیه سالم
  • مدیریت استرس
  • ورزش منظم
  • خواب کافی و منظم
  • عدم استعمال دخانیات
  • استفاده از شامپوهای محرک رشد مو
  • مراجعه به پزشک متخصص پوست و مو

دیدگاهتان را بنویسید