مطالب آموزشی موی فر

کراتین مو چیست؟

کراتین مو

دنیای مراقبت از مو سرشار از ترفندها، روش‌ها و تکنیک‌های جدید است تا موهای شما را تا حد امکان سالم و زیبا نگه دارد. انتخاب این که روش مناسب برای هر کسی کدام است به نوع و جنس مو، وضعیت سلامت موها و… بستگی دارد و باید توسط کارشناسان خبره زیبایی یا پزشک متخصص انجام شود. در واقع بهترین روش‌های مراقبت از مو باید علاوه بر زیبایی به سلامتی موها هم کمک کنند. اگر از جمله افرادی هستید که داشتن موی صاف را به موهای فر یا تاب‌دار خود ترجیح می‌دهید یا از گره خوردن، شکنندگی مو یا موخوره رنج می‌برید، احتمالا پیشنهاداتی در مورد کراتینه کردن موهای‌تان داشته‌اید! کراتین مو یک روش شیمیایی برای داشتن موهای صاف و بدون وز است که به عنوان صاف‌کننده درمانی موها شناخته می‌شود. برای آشنایی با سایر روش‌های مراقبت از موها هم می‌توانید به وب‌سایت فرفری کلاب مراجعه کنید.

کراتین مو چیست و چه کاربردی دارد؟

کراتین نوعی پروتئین ساختاری و محافظ است که در مو، پوست و ناخن‌ها وجود دارد. می‌توان گفت هر کاری که پوست و موهای ما برای حفظ سلامت خود انجام می‌دهند، از شوره سر گرفته تا درمان زخم‌ها و تاول‌های پوستی. به لطف کراتین است. این ماده در مو، مسئول جلوگیری از شکستن، موخوره و آسیب است. میزان کراتین طبیعی موها ممکن است به تدریج و به دلایل مختلفی مثل مراقبت نامناسب، آب با کیفیت پایین، عوامل محیطی، استفاده از مواد شیمیایی مضر و… کاهش یابد. اما کراتین مو با استفاده از این ماده بر روی موها به صورت موضعی، می‌تواند به ترمیم، صاف و براق شدن موها و درمان موخوره کمک کند.

اگر موهای‌تان آسیب جزئی دیده یا به طور طبیعی، موهای صاف و قوی مورد نظرتان را ندارید، درمان کراتین مو می‌تواند روش مناسبی برای شما باشد. اما فراموش نکنید که افرادی با موهای به شدت آسیب‌دیده، نازک و شکننده باید پیش از کراتین با یک پزشک متخصص پوست و مو مشورت کرده و درمان‌های لازم برای رسیدن به سلامتی مطلوب موها را تحت نظر او انجام دهند. به طور کلی کراتین مو برای کسانی که موهای ضخیم، با آسیب کم و وز دارند پیشنهاد می‌شود. استفاده از کراتین بر روی موها به پر کردن شکاف‌های موجود در کوتیکول (لایه بیرونی ساقه مو) که به دلایل مختلف و به تدریج در سال‌های گذشته ایجاد شده‌اند، کمک می‌کند. به طور کلی مهم‌ترین کاربردهای کراتین مو عبارتند از:

  • ابریشمی کردن موها به نحوی که وز و فر طبیعی آن‌ها کاهش یابد
  • براق کردن موهایی که به دلایل مختلف مثل سشوار کشیدن زیاد یا استفاده بیش از حد از اتوی مو، کدر و شکننده شده‌اند
  • کمک به بهبود و درمان موهایی که در اثر مراقبت نامناسب و استفاده از مواد شیمیایی مثل دکلره کردن آسیب دیده‌اند

مزایای کراتین مو

مزایای کراتین

کراتین مو را به عنوان روشی که علاوه بر زیبایی منجر به سلامت موها هم می‌شود می‌شناسیم. به همین دلیل بسیاری از متخصصان زیبایی این روش را به افرادی که موهای فر یا شکننده دارند پیشنهاد می‌دهند. مزایایی که باعث ارائه چنین پیشنهادی می‌شود عبارتند از:

صافی مناسب موها

یکی از مزایای کلیدی یک درمان حرفه‌ای کراتین مو، صاف شدن مناسب موها است. به طور کلی، روش‌های مختلف کراتینه برای تقویت موها، لَخت کردن و دادن حالت صاف به موها طراحی شده‌اند.

ترمیم ساقه مو و بهبود استحکام و انعطاف‌پذیری آن

درمان‌های کراتینه مو می‌توانند شکاف‌هایی را که در اثر آسیب موها ایجاد شده‌اند، پر کنند. زمانی که این شکاف‌ها پر می‌شوند، مانند این است که موها زرهی می‌پوشند تا از خود در برابر شکستگی و آسیب محافظت کنند. این استحکام باعث می‌شود تا موها در برابر مسائلی که می‌تواند منجر به آسیب موها شود –مثل استفاده از مواد حالت‌دهنده، آرایش مو و…- مقاومت کنند.

بازیابی رطوبت و درخشندگی موها

وقتی کوتیکول مو آسیب می‌بیند، توانایی حفظ رطوبت توسط تارهای مو کاهش می‌یاید. در نتیجه موها به سرعت رطوبت خود را از دست داده و خشک می‌شوند. با ترمیم کوتیکول و یکپارچه شدن تار موها، امکان باقی ماندن رطوبت بر موها بیشتر می‌شود. در نتیجه، کاهش سرعت از دست دادن رطوبت، خشکی موها را هم کاهش داده و درخشندگی آن‌ها بیشتر خواهد شد. با حفظ بیشتر رطوبت موها، امکان ایجاد موخوره در آن‌ها هم کم‌تر می‌شود.

محافظت از مو در برابر اشعه ماوراء بنفش

پروتئین‌های کراتین نقش مهمی در محافظت از مو در برابر اشعه‌های خورشید دارند. اگر چه قرار گرفتن در معرض پرتوهای مضر نور خورشید اغلب نادیده گرفته می‌شود؛ اما این موضوع به ویژه در فصل‌های گرم سال، می‌تواند آسیب‌های جدی به موها وارد کند. اشعه‌ ماوراء بنفش ممکن است به شکل یک دشمن طبیعی، گاهی به اندازه ابزارهای حالت‌دهنده مثل اتوی مو به بافت موها آسیب زده و آن‌ها را ضعیف و شکننده کند.

معایب کراتین مو

برخی از محصولاتی که از آن‌ها برای درمان‌های کراتین مو در سالن‌های زیبایی استفاده می‌شود، حاوی مقداری فرمالدئید هستند. البته ترکیبات جدیدتری از این محصولات که فرمالدئید ندارند هم در بازار وجود دارد. به هر حال فرمالدئید یک ماده سرطان‌زا است که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض ذرات آن می‌تواند برای سلامتی افراد حاضر در سالن مضر باشد. حتی در مواردی، برخی افراد ممکن است در اثر استنشاق مداوم ذرات آن، دچار خونریزی بینی یا مشکلات تنفسی شوند. به همین دلیل افرادی که به فرمالدئید حساسیت دارند یا دچار مشکلات تنفسی مثل آسم هستند، باید از کراتین مو خودداری کنند. ضمنا انجام آن به طور ویژه برای خانم‌های باردار به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

فواید کوتاه‌مدت کراتین مو را می‌توان به عنوان یکی از معایب آن در نظر گرفت. باقی ماندن نتیجه کراتین معمولا تا حدود شش ماه دوام دارد و پس از آن نیاز به کراتین مجدد موها خواهید داشت. روش‌های مختلف و مواد متفاوتی که برای کراتین مو استفاده می‌شوند می‌توانند در مدت زمان ماندگاری نتایج آن تاثیر داشته باشند. از سوی دیگر، هزینه بالای کراتین مو در سالن‌های زیبایی ممکن است افراد را به استفاده از مواد کراتینه ارزان‌قیمت و افراد غیرمتخصص سوق دهد که این کار می‌تواند آسیب جدی به سلامت موها وارد کند. پس برای محافظت از موهای خود، ابتدا با یک متخصص مجرب مشورت کرده و مطمئن شوید که آیا جنس و وضعیت سلامتی موهای شما مناسب انجام کراتین است یا خیر. سپس با مراجعه به یک فرد متخصص، موهای خود را کراتین کنید.

روش های مراقبت از موهای کراتین شده

مراقبت از موهای کراتین شده

موهایی که به تازگی کراتین شده‌اند نباید تا 72 ساعت با آب تماس داشته باشند و در صورت خیس شدن، باید حتما موها را با باد سشوار خشک کرد. ضمنا از بستن و سنجاق زدن موها در این مدت خودداری کنید. توصیه می‌شود که در چند روز اول بعد از کراتین کردن مو، از دست زدن بیش از حد به موها خودداری کنید. هم‌چنین در هنگام خواب سعی کنید فشار کمتری به موها وارد شود تا گره نخورند.

متخصصان پیشنهاد می‌کنند که افراد بعد از کراتین موها، تعداد دفعات شامپو زدن موهای خود را به یک یا دو بار در هفته محدود کنند و شست‌و‌شوی آن‌ها در سایر روزها را با آب خالی انجام دهند و سپس از نرم‌کننده استفاده کنند. ضمنا به آن‌ها توصیه می‌شود که حتما نرم‌کننده‌ها و شامپو بدون سولفات و سدیم کلراید را جایگزین محصولات دیگر کنند. از اسپری‌های حاوی نمک هم نباید بر روی چنین موهایی استفاده کرد. پس از مشورت با پزشک یا متخصص زیبایی می‌توانید از ماسک مخصوص‌ موهای کراتین شده یا روغن‌های خاص استفاده کنید.

در هنگام شنا در آب حاوی کلر یا آب شور باید حتما موها را با کلاه بپوشانید تا از ورود کلر و نمک به بافت موها جلوگیری شود. بعد از شنا هم حتما موها را به خوبی بشویید. با موهای کراتین شده باید با ملایمت رفتار کرد. بعد از شستن موها از حوله بسیار نرم استفاده کرده و اصلا برای خشک کردن به آن‌ها ضربه نزنید یا موها را مالش ندهید. برای خشک کردن این موها به باد خنک سشوار نیاز خواهید داشت و توصیه می‌شود که تا حد امکان از اتو کشیدن آن‌ها خودداری کنید. استفاده از ابزارهای حالت‌دهنده مثل اتو و بابلیس باعث خشک شدن موها می‌شوند. فراموش نکنید که دقت در نگهداری از موهای کراتین شده و استفاده از نرم‌کننده‌ها و شامپوهای مناسب به ماندگاری بهتر و بیشتر کراتین موها و حفظ صافی، شادابی و درخشندگی آن‌ها کمک می‌کند.

نکات پایانی

کراتین مو یک روش درمانی برای بازگردانی سلامت موها است که به زیبایی آن‌ها هم کمک می‌کند. در این روش، با قرار دادن کراتین روی کوتیکول مو و تثبیت آن با حرارت، به موها ظاهری براق و صاف می‌دهند. اما این روش برای همه انواع موها مناسب نیست و موهای به شدت آسیب‌دیده ممکن است در اثر تماس با این مواد آسیب بیشتری ببینند. ضمنا باید توجه کنید که این ترکیبات حاوی مواد شیمیایی هستند که ممکن است تماس مداوم با آن‌ها برای برخی مضر باشد. بنابراین پیش از انجام آن بهتر است در مورد ترکیبات شیمیایی به کار رفته در این محصولات تحقیق کرده و با یک کارشناس خبره یا پزشک مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید